“Daarna is het snel gegaan.”

Een kennis van mij zocht op Facebook naar nieuwe collega’s voor de Sales-afdeling op het gebied van IT-hardware binnen Centralpoint. Eigenlijk wilde ik helemaal geen Sales doen. Ik had communicatiewetenschappen gestudeerd en elders een half jaar werkervaring opgedaan. Toch raakte ik met hem in gesprek en daarna is het snel gegaan. Ik kon meteen  als accountmanager aan de slag en rolde zo het team in.


Joris Feyen, Team Manager Public

Ik werd ‘Hunter of the Year’
In 2012 ben ik gestart bij Centralpoint. Mijn functie draaide in eerste instantie puur om telefonische verkoop van IT-hardware. Maar ik ben ambitieus en al snel werd ik ‘Hunter of the Year’. Door die ambitie groeide ik in 2½ jaar door van Accountmanager naar Business Manager  en toen door naar Team Manager .

Ons team groeit pijlsnel
Ik werkte zes jaar bij Centralpoint toen ik werd gevraagd om een nieuwe business unit op te starten. Het was een groeikans en gaf bovendien de mogelijkheid een hele grote slag te slaan. Eind 2018 begonnen we met het plan om het hele publieke segment anders te gaan behandelen. Tot dan toe werden deze online op een reactieve manier bediend. Klanten werden niet geïnventariseerd en hun aanvragen niet onderling gekwalificeerd, daardoor lieten we een aantal opportuniteiten en Europese aanbestedingen links liggen. Mijn team en ik wilden af van dit systeem en overstappen naar de proactieve benadering die onze collega’s in Nederland al hanteerden.

Begin 2019 begonnen we met een team van drie mensen. Inmiddels bestaat datzelfde team uit tien enthousiaste collega’s, en voor het eind van 2021 willen we uitbreiden naar vijftien collega’s. Dat is een geweldige groei en het kan omdat we in twee jaar tijd onze omzet verviervoudigd hebben.

Binnen Centralpoint blijf je niet onopgemerkt
Centralpoint gooit je niets in de schoot. De lat ligt hoog en je moet flink de schouders eronder zetten. Maar je blijft niet onopgemerkt en inzet wordt beloond. Ik ben niet de enige die promotie heeft gemaakt het afgelopen jaar, binnen mijn team zijn nog twee anderen gepromoveerd.

Mijn dagelijkse takenpakket is uitgebreid en geen enkele dag is inhoudelijk dezelfde. Zo ben ik naast mijn commerciële verantwoordelijkheden bezig met HR gerelateerde zaken. Zoals het voeren van planning- en beoordelingsgesprekken. Ik wil elke medewerker een eigen pad geven om te bewandelen en ze iets geven om naar toe te groeien en zichzelf uit te dagen.

Binnen een groeiende organisatie heb je heel veel ruimte om zelf te groeien
Dankzij de veelzijdigheid die Centralpoint biedt, is het een goed bedrijf als je een job zoekt in de Sales, de ICT, Marketing of Communicatie. We zijn een serieuze speler geworden waar heel erg naar gekeken wordt door anderen omdat we veelzijdig zijn:  met 1,3 miljoen producten verspreidt over 3000 merken. Geen item is hetzelfde en je moet je elke dag weer aanpassen. En we zijn altijd met nieuwe dingen bezig. Onze constante groei zorgt er bovendien voor dat teams altijd nieuwe en frisse input hebben en je met elkaar mee kan groeien en leren. Als 30-plusser begin ik zo langzamerhand een oudgediende te worden.

De werknemer staat centraal, is een kernwaarde bij ons
Plezier, uitdaging en de klant centraal stellen, dat zijn de drie kernwaarden van Centralpoint. Daarnaast stellen we ook de werknemer centraal, wat we doen door het plezier met elkaar op te zoeken. Ook tijdens corona is dat belangrijk. Afgelopen kerst hebben we daarom een doos vol met eten en drinken gekregen, lampjes voor in de kerstboom, een bartafel en een trui. Alles om de goede cultuur en sfeer ook op afstand te behouden. We zijn serieus aan het uitbreiden en dat biedt volop kansen voor mensen die ambitieus zijn. Voor mensen die willen werken aan de ontwikkeling van onze organisatie maar ook aan hun eigen ontwikkeling.

Enthousiast geworden na het lezen van het verhaal van Joris? Bekijk dan snel onze vacatures.

Joris Feyen, Team Manager Public