"Ik verbreed iedere dag mijn kennis."

Sofie zocht een nieuwe commerciële job en vond die bij Dustin in Aarschot. Ze startte hier september 2020 als commercieel medewerker binnendienst IT (inside sales) in team Mid Market. Ze maakte de overstap van de reisbranche naar IT. Ze had geen kennis van IT, wel saleservaring.

“Maak niet van je hobby je job, maar kies een job en maak daar je hobby van.” Deze quote las Sofie in een artikel op LinkedIn. “Dat maakt het leven veel rijker en dat maakt dat mensen zoals ik, zonder IT-ervaring, de stap durven zetten. Maar het is niet alleen IT, het is ook een mannenwereld waar je instapt. In het begin is dat wennen. Je moet je ‘mannetje’ staan. Nu ken ik mijn collega’s beter en kan ik ze niet meer missen.”  

Goed ondersteund
Als nieuwe medewerker bij Dustin kreeg Sofie een ‘buddy’. “Ik ben door hem goed ondersteund. Ik moest al snel vanuit huis gaan werken en dan moet je ook veel zelf uitzoeken en dingen opnieuw proberen. Maar sales is sales. Ik ben goed in verkopen, van die technische kant hoef ik niet per se alles te weten.   

In mijn job als commercieel medewerker binnendienst IT hou ik klantrelaties warm en creëer ik een vertrouwensband. Klanten merken ook dat ik weinig technische kennis heb, maar blijven bij Dustin. Ik geef de juiste pricing en de juiste service, voor en na verkoop. Mijn collega’s ondersteunen mij en beantwoorden technische vragen waar nodig.”  

Vertrouwen
Sofie geeft een mooi voorbeeld van wat een vertrouwensband met een klant kan opleveren: “De IT-manager bij een Franstalige klant, mijn eerste klant in deze job, vertrok bij het bedrijf. We hadden heel goed samengewerkt en ik wist wat hij nodig had qua pricing. Hij zou bij mij terugkomen wanneer hij mij nodig zou hebben. Een paar weken geleden mailde hij mij. Zijn nieuwe werkgever was niet tevreden over de offerte van een vaste commerciële partner. Dustin heeft nu een grote offerte uitgewerkt. Puur op vertrouwen. Dat is het mooiste compliment dat een klant mij kan geven. Dat is een groter succes voor mij dan de marge die ik binnenhaal.” 

Collega’s en netwerken
“Het leukste aan mijn job vind ik mijn collega’s. Dat is absoluut het belangrijkste. Want wie zie ik het meeste? Mijn collega’s. Ze zijn een tweede familie geworden, ik voel me op geen enkele plek zo veilig en vertrouwd als bij Dustin. We zijn niet alleen collega’s, we zijn vrienden. We trekken elkaar omhoog in plaats van elkaar naar beneden te duwen.  

Het tweede aspect dat ik heel fijn vind aan mijn job is het netwerken en constant nieuwe mensen leren kennen die weer andere kennis en kunde hebben. Zo leer ik van iedereen iets bij en verbreed ik elke dag mijn kennis. Ondertussen weet ik wie te vinden voor wat.” 

Match
De job van commercieel medewerker binnendienst IT past bij je als je niet elke dag hetzelfde wilt doen. Als je niet constant aan hetzelfde project wilt werken én niet alleen wilt werken. Wij werken echt samen. Samenhorigheid en teamspirit zijn heel kenmerkend voor werken bij Dustin. Je leert heel veel bij in korte tijd en het is heel divers.
Het is geen 9-5 job. In drukke tijden ga je soms moeten overwerken, maar er zijn ook tijden dat het rustiger is. En je hebt ook administratieve taken. Het is niet enkel een sales functie, er komt meer bij kijken. Dustin is ambitieus en groeit hard. Daar zullen nog veel kansen voor je zijn.  

 Zoek je een commerciële job bij een IT-bedrijf, waar jij nog kan groeien? Bekijk dan onze sales-vacatures. 

Vacatures