“Verantwoordelijk voor alle datacenter gerelateerde aanvragen van de Rijksoverheid.”

Mijn loopbaan binnen Centralpoint begon in mei 2018. Inmiddels ben ik alweer bijna 3 jaar Internal Accountmanager op de afdeling Centrale Overheid. Destijds heette de functie Sales Coordinator en omdat ik op dat moment projectmanager was bij een sales en marketing bureau heb ik gesolliciteerd. Ik had immers de kennis en ervaring op het gebied van het coördineren van projecten. Maar met name ook omdat de IT sector mij de ideale omgeving leek om me verder te ontwikkelen op het gebied van projectmanagement, heb ik de switch gemaakt.

Samen met mijn team ben ik nu verantwoordelijk voor alle datacenter gerelateerde aanvragen van de Rijksoverheid.

Michiel Sannes-Reijnen, Inside Sales Coördinator Centrale Overheid (COH)

Het constant schakelen, zowel intern met verschillende afdelingen als extern met bijvoorbeeld inkopers of leveranciers, geeft mijn rol een erg dynamisch karakter.
Zodra er een aanbesteding binnenkomt wordt deze van voor tot achter doorgenomen en geanalyseerd. Op basis van mijn bevindingen betrek ik de mensen van de juiste afdelingen erbij door bij hen diverse acties uit te zetten. Vanaf dat moment begeleid ik het hele traject van A to Z.
Deze projectmatige aanpak maakt mijn werk elke dag weer interessant. Het constant schakelen, zowel intern met verschillende afdelingen als extern met bijvoorbeeld inkopers of leveranciers, geeft mijn rol een erg dynamisch karakter.
Bij aanbestedingen heb je te maken met harde deadlines. Dit zorgt af en toe voor hectische en uitdagende momenten en daar moet je wel mee kunnen omgaan. Juist daardoor is het elke keer weer bijzonder mooi om te zien dat de goede synergie tussen de verschillende interne afdelingen en de leveranciers of subcontractors vaak leidt tot een overwinning.

Je wordt erg vrij gelaten in hoe jij jouw rol invult; er is voldoende ruimte voor creativiteit.
Centralpoint is constant in beweging als het gaat om ontwikkeling. Dat zie je terug in de cultuur van de organisatie, ontwikkeling van de medewerkers en goed werkgeverschap. Een groot aantal medewerkers werkt  ruim 10 jaar bij de organisatie. Sterker nog, sommige werknemers die elders aan de slag zijn gegaan komen terug omdat ze de sfeer missen.

Je wordt erg vrij gelaten in hoe jij jouw rol invult; er is voldoende ruimte voor creativiteit. Uiteraard zijn er bestaande processen, maar dit betekent niet dat deze zijn vastgeroest. In tegendeel, er is juist ruimte voor initiatieven die leiden tot verbetering.

Naast de expertise op het gebied van IT is het de gezellige sfeer die Centralpoint uniek maakt. Centralpoint is jong van geest. Dit zie je niet alleen terug tijdens de gezellige uitjes en feesten maar ook op de werkvloer. Iedereen is gelijk en zo gaan we ook met elkaar om.

 Ik weet zeker dat medewerkers zich hierdoor nauw betrokken voelen bij de organisatie, ik in ieder geval wel, en dat is wat ons zéker onderscheidt van de andere werkgevers in de IT.
Dat onze cultuur bijzonder is, reikt zelfs ver buiten de muren van ons kantoor. Iedere leverancier, distribiteur of partner beaamt dit. De marketing afdeling organiseert regelmatig leuke ludieke acties. Op deze manier spreekt de organisatie op haar manier een stuk waardering uit naar alle medewerkers.
Zo hadden we een ontzettend leuke Q4 actie waarbij alle 600 medewerkers onder meer een heerlijk warme hoodie en een JBL Bluetooth speaker voor het thuiswerken kregen.

Ik weet zeker dat medewerkers zich hierdoor nauw betrokken voelen bij de organisatie, ik in ieder geval wel, en dat is wat ons zéker onderscheidt van de andere werkgevers in de IT.

Enthousiast geworden na het lezen van het verhaal van Michiel? Bekijk dan snel onze vacatures.

Michiel Sannes-Reijnen, Inside Sales Coördinator Centrale Overheid (COH)